Uzicki IRCeri

IRC-erske vesti

01.08.2004. Na Krstarici sunamestili novi sistem zastite od zlonamenih korsinika koji unekoliko komplikuje pristup. Kada se povezete na chat server on ce vam u sistemskom prozoru napisati poruku da vama je ogranicen pristup i da za pun pristup treba da otkucate komandu /MSG <vasnik> <nekibroj>. Server ce vam napisati koji broj treba da otkucate. Broj se generise svaki put kada se prijavite tako da server zna da ste ljudsko bice a ne kompjuter.

01.05.2004. Prvi maj, Gostilje, Stopića Pećina i Derventa.

27.02.2004. Postavljen je bot na kanal. Nik mu je ^Telal i ima višestruku ulogu. Pre svega, povezuje kanale #uzicani koji se nalaze na Krstarici, BalcanNet, VolimNet i SerbianCafe tako da Užičani koji posecuju bilo koju od tih mreža mogu da pričaju sa ostalima na drugim mrežama. Pored toga bot može da reguliše ponašanje na kanalu, vodi statistiku, odrađuje jednostavan kviz za zabavu u vreme kada je na kanalu dosadno, !seen servis, a planirano je i pisanje nekih posebnih skriptova koji će obogatiti čet na kanalima.

19.01.2004. Administratori Krstarice su najzad rešili da regulisu napad koji je napravio jedan od njih i ponovo su osposobili kanal za rad. Sve je ponovo u funkciji.

04.01.2004. Zbog čestih problema sa povezivanjem na servere BalcanNet, kanal je preseljen na VolimNet, takođe dobro posećenu IRC mrežu. Parametri su svi isti samo je adresa servera promenjena. Ova mreža je mnogo posećenija od BalcanNet-a tako da ćete imati dosta društva i na drugim kanalima.

14.12.2003. Utvrdjeno je da nije bilo napada na kanal nego je admin Krstarice Daky iz svog cefa ubio kanal da učini svom prijatelju koji nije mogao da ga uhakuje i kako je rekao činiće to i dalje. Preselili smo kanal na drugi server gde smo bezbedni od ovakvih napada. Umesto irc.krstarica.com u svojim klijentima namestite irc.org.yu. Kanal se zove #uzicani kao i na Krstarici. Radi se o najvećoj domaćoj mreži IRC servera BalcanNet. Web chat je već podešen da se loguje na novi server tako da možete i njega da koristite. Videćemo šta će biti sa kanalom na Krstarici i da li će ovakvo ponašanje administratora na Krsarici biti sankcionisano na odgovarajući način a nama kanal vraćen.

14.12.2003. Rano jutros je napadnuta krstarica sa ciljem da se obori #uzicani. Do daljnjeg je kanal isključen. Bićete obaveštavani o dešavanjima. Do tada koristite #uzicani+ na koji je zbog ovoga dozvoljen pristup svima..

13.12.2003. Dopunjeno je uputstvo za operatore. Objašnjene su neke administratorske komande i postupak rada u moderisanom režimu.

01.12.2003. Grupa posetilaca kanala okupljena oko par banovanih likova nastoji da organizovano napada kanal i ometa normalnu komunikaciju na njemu. Zbog toga su operatori prinuđeni da povremeno uključuju moderisani režim rada kanal. Moderisani režim ćete prepoznati po tome što nećete moći da pišete na kanalu a server će vam dati obaveštenje da je kanal moderisan. Takođe, u naslovu pored imena kanala stajaće [+mnr].

U moderisanom režimu na kanalu mogu pisati samo korisnici koji imaju voice status koji se prepoznaje po oznaci + pored nika i operatori kanala. Gledamo da kanal podesimo tako da svim registrovanim korsinicima automatski daje + kada uđu na kanal. Ako je vaš nik registrovan a ne dobija automatski + obratite se nekom od operatora. Ako nemate registrovan nik, ne možemo podesiti da vam se + dodeljuje automatski. Zbog toga registrujte svoje nikove. Pogledajte uputstvo kako da to uradite. Operatori imaju potpunu slobodu da ne daju + onim korisnicima za koje smatraju da prave probleme na kanalu.

23.11.2003. Pušten je u rad WAP servis na sajtu. On pre svega služi da brzo možete da pregledate podatke iz adresara užičkih ircera. Adresa servisa je http://www.uzice.net/irc/wap/index.wml. Za ovu opciju treba da zahvalite Filler-u koji se potrudio da napravi šablone.

22.11.2003. Zamenjen je JavaChat na ovom sajtu novim, koji je mnogo bolji i komforniji.

20.11.2003. Zbog potrebe lakšeg održavanja kanala još neki korisnici su dobili operatorski status. Unekoliko su dopunjena i pravila za operatore. Imena novih operatera će biti objavljen a kada se ukonači spisak. Primetićete ih na kanalu u svakom slučaju.

11.11.2003. Veliki broj ljudi sa kanala se zali da ih Branislav Jakovljević, poznat kao CIKA-GAD, koristeći razne nikove maltretira što na kanalu što u privatnim sesijama. Pored Interneta, neke ljude je maltretirao i telefonom, sa mobilnog broj 063/711-7-204 i fiksnog broj 031 516717 (ul. S. Mokranjca 9, Užice - prema telefonskom imeniku). Ako i vas počne da masira, otiđite na kanal #pomoc i od administratora Krstarice tražite da vam pomognu da ga se otresete. Naravno, možete probati i direktan kontakt, adresu i telefon imate nesto niže. Kao prva pomoć će Vam poslužiti komanda /IGNORE <nik> kojom ćete u potpunosti prekinuti svako maltretiranje od strane korisnika sa nikom koji navedete.

25.10.2003. Korisnik CIKA_GAD_I_UZICE_GRAD je dobio stalni ban na kanalu zbog nepristojnog ponasanja u duzem periodu.

17.10.2003. Korisnik CIKA_GAD_I_UZICE_GRAD (Branislav Jakovljević, 1984. godište) dobio stalnu opomenu. To znači da operatori mogu da ga kikuju i banuju bez opomene kad god napravi neki problem na kanalu.

07.10.2003. Na sajtu su objavljena Uputstva za korisnike i Uputstva za operatore

07.10.2003. Komendija: Kako su prosili Hajdi na kanalu.

02.08.2003. Drugo druženje. Ovaj put smo pravili roštilj na Zlatiboru.

30.07.2003. Desilo se prvo živo druženje užičkih ircera. Jeli smo palačinke i odlično se proveli!

UziceNet: Užički IRCeri

www.uzice.net

Tekstovi, fotografije i ostali sadržaj su zaštićeni autorskim pravima. Umnožavanje nije dozvoljeno.